HELLEVIN HARRASTUKSET

AGILITY

Hellevin ei pitänyt aloittaa agilityn harrastamista kuin joskus vanhempana, mutta koska viretila tokossa ei ollut suotuisa, oli sille pakko tehdä jotain. Agin Hellevi aloitti juoksentelemalla Selman perässä kentällä, kun Selma treenasi. Liekö se vaikuttanut vai mikä, mutta agility on sellainen laji, jossa Hellevi innostuu. Innokkuus on vähän erilaista, kuin esim. Masulla (joka kuumui) - Hellevi keskittyy ja istuu sievästi, mutta sitten tekee kyllä kivasti. Odotetaan kuitenkin kuvaustuloksia, ennen kuin aletaan enemmän treenailla.  

2010: 2 starttia virallisissa, ei mainittavaa menestymistä (vielä)
 

 

TOKO

TOKO-Hellevi on rauhallinen, saisi olla innokkaampi / aktiivisempi. Mutta miten sen tekee...jaa-a. Agiesteiden ja iltaruuan kanssa tekee parhaiten, samoin joskus jostain syystä on innokas. Auton läheisyys on huono juttu, koska jumittaa autolla/autolle kovasti (inhoaa autoon menoa, samoin hallilla kiinni laittamista, joten kun olettaa tällaista tapahtuvan, jää jumimaan). Oppii helposti, mutta ei voi tehdä paljon toistoja, koska sitten ei tee riittävällä innolla. Toisaalta rauhallisuus tuo keskittymistä aivan eri tavalla kuin esim. Selmalla...

Ensimmäinen alokasluokan koe oli OSN:n koe 4.5.2009, jossa tuloksena 192p. ALO1. Vihdoin pääsimme osallistumaan OSN:n alokasluokan parhaan noutajan kiertopalkintokilpailuun, jonka Hellevi onnistui voittamaan ko. kokeessa.

Toinen alokkaan koe oli tokon SM:ssä 11.7.2009, joissa suoritus ei ollut ihanteellinen. Pisteitä kuitenkin 188, kp ja ALO1. Sijoitukseen olin tyytyväinen, 3 / 116 (?). Lisäksi Hellevi oli mukana Oulun Seudun KASsin joukkueessa, joka voitti tuolla joukkuemestaruuden.

Avoimessa luokassa startti tapahtui lokakuussa, tulos n. 180 AVO1. Muuten ihan hyvin, mutta kaukokäskyissä teki vain ensimmäisen osan ja jumi toisen. Voittajassa pitäisi startata joskus keväällä.

Voittajaluokan korkkaus keväällä 2010 - ei ollut halua mennä, mutta mentiin. Lopputulos ei tulosta, 3 x 0. 23.10.2010 toinen voittajan koe, pisteet 282 (hyppynouto 0). Seuraavan kerran startti tapahtuu evl:ssä.


(Kuvat Tiina Pikkuaho)

 

 

NOU/NOME

Nomessa Hellevi on ollut vaihteleva: pennusta asti riistat ovat olleet ok, on noutanut mielellään ja kanniskellut kaikenlaista. Joskus harjoituksissa kuitenkin damit ovat olleet vähemmän kiinnostavia eikä Hellevissä ole ollut puhtia. Toisaalta useimmiten kiinnostus on ollut hyvää, varsinkin jos kyse on hausta, jossa Hellevi mielestäni käyttää hyvin nenää sekä laajentaa aluetta kivasti, jos ei heti löydä. Markkeerauksissa on suhteellisen varma, koska on koko ajan rauhallinen. Tässä(kin) outo koira, koska toisaalta tuntuu, että on hieman unessa, mutta sitten tekee kivasti ja muistaa hyvin damien putoamiset jne. Palautuksissa on toivomisen varaa, palauttaa muille koirille ja vauhti voisi joskus olla parempi. Uimisen kanssa on ollut hieman hankaluuksia, mutta kokemus tuonee lisää varmuutta uimaan menoon. Outo tapaus kaiken kaikkiaan nomessa.

2009
31.5. NOU0 - ei uskaltanut mennä uimaan toista lokkia...
13.6. NOU1 - uskalsi uida :)
11.9. Flattimestaruus - ei sijoitusta
20.9. Närpiö ALO0
3.10. Hailuoto Naisten Haku ALO3

2010 tuloksia
1 x ALO0
1 x ALO3
1 x ALO2 (flattimestaruus Kisälli, pisteet koeosuus 9/12)
2 x ALO1
(ja tämä oli myös suoritusten järjestys eli lupaavan nouseva)

 

 

JÄLKI

PK-puolella Hellevi on tehnyt pohjia makkararuuduilla ja sitten ns. makkarajäljellä pellolla. Tässäkin rauhallisuus tulee esille työskentelyssä, jossa ei oikeastaan pidä tehdä muuta kuin mennä perässä. Jäljet ovat olleet vielä niin helppoja, ettei ongelmia ole tullut esille. Toivottavasti ei tulekaan :-) Muihin koiriin verrattuna jäljestämistyyli on erilainen eli tekee sen "häntä koipien välissä" - en ole komentanut tms., joten mennee keskittymisen piikkiin tuo (ihanteellista kai...).

22.9.2009 BH hyväksytty
 

  

NÄYTTELYT

Hellevistä ei tule näyttelykoiraa...on kevytluustoinen ja pieni (liekö pidetty nälässä pienenä). Turkkia ei oikein ole, hapsuja hieman jossain. Kulmaukset tavanomaiset, lantio pysty ja ahdas takaa. Laihanluikero ja pitkulainen kuono. Pitää odotella, että hieman aikuistuu ja sitten käydään testaamassa näyttelymenestystä (menestymättömyyttä).

1.8.2009 Kiiminki (Tuula Pratt): NUO H


(Kuva Tiina Pikkuaho)