BH FLATTERHAFT DU OCH JAG
HELLEVI

  Rotu: Sileäkarvainen noutaja
  Sukup: Narttu
  Väri: Ruskea
  Synt: 12.3.2008
  Kasv.: Anneli Karlsson, Olsfors SWE
  Om.: Pipa Pärssinen, Oulu 
  Kummitäti: Tiina Pikkuaho, Filurin

  Hellevin kuvia 1
  Hellevin kuvia 2
  Hellevi-videoita
  Hellevin harjoittelua

  Hellevin harrastukset

 


Hellevi on hieman poikkeava, ihan väärän värinen (ei koskaan ruskeaa flattia, muotiväri, hyi). Hellevin etsiskely oli suhteellisen pitkä prosessi, mutta sitten löytyi kuitenkin sopiva pentue Ruotsista muutamien tyhjäksijäämisten ja urosvoittoisten pentueiden syntymisen jälkeen. Siten Hellevi lensi Göteborgista Tukholman kautta ja Luulajaan, josta köröttelimme Ouluun. Sukunsa puolesta Hellevissä on paljon hyvää ja sitten kuitenkin (niinkuin aina) jotain huonoakin. Käyttötuloksia vanhemmilla on kiitettävästi, mutta katsotaan myöhemmin, mitä ne ovat Helleviin jättäneet.
 

Luonne
Hellevi on luonteeltaan melko pehmeä (ainakin Selmaan ja Masuun verrattuna), ns. kiltti, ihmis- ja koiraorientoitunut (ja lurps lurps). Verrattuna Selmaan Hellevi on rauhallinen, mutta vähän oudolla tavalla. En ole vieläkään saanut selvää, onko Hellevi hyvä vai aivan kamala luonteeltaan juuri tuon rauhallisuuden takia. Kun ei tehdä mitään, Hellevi vain on, seisoo ja odottelee. Sitten kun tehdään, Hellevi tekee, mutta ei kaikkea täydellä teholla, vaan vaihtelevasti. Outo koira...hermorakenne kuitenkin tuntuisi olevan ok, toimintakykyäkin löytyy (availee kaapit ja laatikostot, etsii ruokaa mistä vain, osaa karata suljetuista paikoista jne.), taistelutahtoa saisi olla vähän enemmän minun kanssani leikkimiseen (Selman kanssa jaksaa kyllä taistella), saalistamista ehkä myös enemmän. Outo eläin, ei hötkyile eikä hössötä, mutta tekee sen mitä sanotaan.
 
Harrastuskoirana
Hellevi on luonteensa mukaisesti outo harrastuskoira: tekee kaiken, mutta välillä laiskasti ja välillä innokkaasti. Keskittyy liian hyvin flatiksi...ei hössötä, odottelee ja sitten tekee. Agilitystä pitää kovasti, mutta sielläkin outo: odottelee suu kiinni esteen takana rauhallisesti lupaa lähteä liikkeelle, ikäänkuin olisi unessa, mutta sitten lähtee heti innokkaasti. Nomehommissa on ollut kiva pienestä pitäen, riistat pehmeästi suussa ja metsästystilanteissa, joissa on ollut mukana, on odotellut passissa asiallisesti ja noutamaankin on päässyt. Jälki sujuu hyvin, koska jaksaa keskittyä. Tokossa outo, kun ei tepastele eikä hillu, vaan tekee sen mitä sanotaan. Vauhti voi tulla siinä ongelmaksi. Katsotaan, miten Hellevin käy.
 
Terveys
Terveyspuolella ei ole ollut muita ongelmia kuin poistetut kulmahampaat. Samoin purenta on nippanappa leikkaavan puolella, oli yläpurenta, mutta alkoi tasoittua.
 
Rakenne
Pienikokoinen, 56cm-57cm säkä, mutta rintakehä melko syvä ja pyöreä. Lantio hieman pysty lantio ja ahtaat takaliikkeet. Selkä on melko lyhyt, joten vaikutelma on neliömäinen. Pitkulainen pää.

 
n. 3kk


n. 5kk

 (Kuvat S.Kokko)